Speyer Instituut

Opties

Meerdaagse coaching

Binnen het Speyerinstituut en de Praktijk Adriaan Lodders in Winterswijk is de duur van behandelingen over het algemeen kort, zeker in vergelijk tot reguliere behandelingen..

Cliënten die niet voor een acht of tiendaagse Speyertherapie kiezen, kunnen in overleg bij ons eventueel ook een andere trainingsroute volgen, t.w.:

Een intensieve 5-daagse

De vijf-daagse is een spannende experiëntiële reis naar binnen, die erop is gericht om persoonlijke en spirituele groei te stimuleren en emotionele problematiek uit het dagelijks leven direct aan te pakken.

Deze verkorte Speyertraining is een intensief individueel therapieprogram van vijf sessies van elk twee à drie uur per dag, gedurende een midweek van maandag t/m vrijdag. Door op een specifieke wijze vanuit een diep lichaamsbewustzijn contact te maken met je vroege verleden, kun je gaan beschikken over nieuwe inzichten in je leven. Die kunnen niet alleen je gedrag, maar ook het grondpatroon van je levenshouding gaan veranderen. Een vijfdaagse kost € 925,--.

Tijdens de sessies maken we gebruik van regressietechnieken, geleide fantasie en lichaamswerk in combinatie met verbonden ademen op basis van de holotropie van Grof. Je gaat in je beleving terug naar onbewuste omstandigheden en gebeurtenissen die een mal geworden zijn voor al je gedragspatronen en denken. In dit proces komen verdrongen kinderlijke behoeften, die je om te overleven vergeten was, weer in je bewustzijn terug. Vervolgens ga je ze bevrijdend herbeleven en verwerken, waardoor beperkende patronen snel zullen verdwijnen. Vanuit een oorspronkelijk gevoel en werkelijk begrijpen komt dan een bewustzijnsontwikkeling op gang, die je in staat stelt om te kunnen handelen vanuit eigen essentie. Dit zet doorgaans een levenslang persoonlijk en spiritueel proces in beweging. Wie wil dat niet? Maak eens een afspraak.

Losse sessies

In plaats van een vast meerdaags therapieprogramma, is het ook mogelijk losse intensieve herbelevings-sessies te doen via regressie of verbonden ademen. Een losse sessie duurt circa 2 uur.

Verbonden ademen

De eenvoudigste en meest directe manier om de kracht van de ademhaling te ervaren, is door middel van de zogenaamde 'rondgaande ademhaling'. Je ademt daarbij een hele tijd door zonder onderbreking of pauze. De inademing gaat rechtstreeks over in de uitademing. De in- en uitademing zijn met elkaar verbonden en vloeien gemakkelijk over van de een in de ander, zodat zij een doorgaande ademstroom vormen. Binnen een therapeutische sessie kunnen er allerlei verschillende effecten optreden. Het is een simpele methode om bij diepe gevoelens te komen. Door de toename van de snelheid en de diepte van de ademhaling worden psychische afweermechanismen losgelaten en kan veel onbewust materiaal in een ontspannen intuitief ritme naar boven komen.

Door middel van verbonden ademen kunnen er soms met buitengewone helderheid geboortes herinnerd worden, of andere vroegere ervaringen, zoals het prenatale leven in de baarmoeder. De ademer kan bij het ademen zeer intense gevoelens hebben, zoals bedroefdheid, schaamte, razernij, gevoelens van machteloosheid, kwetsbaarheid, hulpeloosheid en paniek. Het beeld dat de rondgaande ademhaling het best weergeeft, is dat van varen over een kolkende rivier, waarin de stroomversnellingen de emotionele intensiteit zijn die een langduriger rondgaande ademhaling altijd losmaakt.
Het is bemoedigend, dat de ademer een lichamelijke tinteling kan voelen die een extatische vreugde veroorzaakt; golven van sexueel genot, een heel diepe ontspanning, sterke inzichten in wat het leven is, visioenen met een diepe, mystieke inhoud, of een onvergetelijke spirituele wedergeboorte. De ademer kan zo op cellulair niveau het wezenlijke verband tussen adem, emotie en energie ontdekken. Maak eens een afspraak voor een losse sessie!

Depridyn

Depridyn is een nieuwe behandelvorm bij het Speyerinstituut om depressies op energetisch niveau snel aan te pakken. Het is vooral bedoeld voor mensen die in verband met medicatie nog even moeten wachten met Speyertherapie of deze methode te zwaar vinden. Depridyn is gebaseerd op psychotechnieken en reiki-healing en herstelt het evenwicht en de harmonie in het lichaam. Ze geeft een gevoel van gezondheid en zelfbewustzijn, waardoor op natuurlijke wijze specifieke delen van de hersenen en het fysieke lichaam energetisch gevoed worden. Hierdoor neemt de doorbloeding en electrische activiteit in het lichaam weer toe. De depressieve klachten zullen daardoor gaan afnemen. Doorgaans zijn tien opvolgende sessies in vier weken tijd voldoende om het negatieve proces van depressie te keren. Depridyn ondersteunt tevens de afbouw van anti-depressieve medicatie. Aarzel niet ons te bellen of meer persoonlijke info over deze milde therapie te vragen.

Partner relatietherapie in de Achterhoek

Sinds een aantal jaren werkt onze therapeut via ons Buro PCA (Personal Coaching Achterhoek) ook met Emotionally Focused Couple Therapie (EFT), een in Canada en USA ontwikkelde behandelvorm voor partner relatieproblemen. De methode gaat diep in op emoties en is gebaseerd op de z.g. hechtingstheorie. Ze sluit naadloos aan op Speyertherapie en kan op onderdelen zonodig gecombineerd worden. EFT steunt op systeembenadering en de humanistische psychologie en streeft naar het opbouwen van een veilige hechting in de partnerrelatie. In deze gevoelsgerichte relatietherapie gaat het erom van een onveilige relatiesfeer naar een veilige relatiesfeer te komen. Meestal blijkt dat 1 of beide partners geen veilige hechtingsstijl hebben en niet geleerd hebben hun gevoelens te voelen en hun verlangens te verwoorden. In latere partnerrelaties kunnen ze dat dan ook niet automatisch.
In de EFT-behandeling wordt dit onderliggende zelfbeeld zodanig ontrafeld, dat beide partners zich na zes tot tien gesprekken opnieuw - en anders - aan elkaar kunnen hechten. De echtpaartherapie is niet alleen gericht op verbetering van de relatie zelf, maar ook op het vermogen van de partners om vanuit een verbeterd zelfgevoel andere problemen - zoals angsten en depresses - aan te kunnen.
Maak samen eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek met onze psycholoog Adriaan Lodders. Het gesprek duurt ongeveer 1 1/2 uur en kost € 75,--.